Céljaink

A növénybarát szó sok mindent takar, hiszen sokféle növényt sokféle okból szerethetünk. A dísznövények szépek, díszítenek, látványuk nyugtat, ezért szeretjük őket. A fűszernövények ételeinket ízesítik, a gyógynövények fájdalmainkat enyhítik, a kozmetikai célokra felhasználható növények szépítenek bennünket, de rengeteg növény van, melyből élelmiszereink készülnek, a fákból bútoraink, házaink teteje. Szóval van ok bőven miért legyünk növénybarátok!

A növénybarát portál célja, hogy bemutassa milyen bőséges látnivaló, program áll hazánkban és határainkon túl is a növények iránt bármilyen céllal érdeklődők rendelkezésére. Weboldalunkon ezek mellett szeretnénk folyamatosan lehetőséget adni a hazánkban működő növényekkel kapcsolatos egyesületek, klubok híreinek, hiszen ilyenekben is bővelkedik országunk.

Az ehető vad növények, valamint a kultúrnövények kreatívabb felhasználásával a Kauten Etnobotanikai Alapítvány herbacio.hu oldala foglalkozik. Szintén szervezetünk tartja fenn a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének a honlapját mely a kertszovetseg.net vagy a magyarkertesz.hu címeken érhető el. E szervezethez hazánkban és határainkon túl több,,mint 130 kertbarát kör tartozik, melyek éves szinten körülbelül 1500 előadást és programot tartanak országszerte, és nagyjából 300 kirándulást szerveznek. De van egyesülete az évelő növények kedvelőinek (Csapody Vera Növénybarát Kör), a kaktuszgyűjtőknek, a bonsai kedvelőknek, vagy az orchidea tartóknak is.

Szóval lehetőség van bőven, mi igyekszünk ezeket összegyűjteni olvasóinknak… A növénybarátság sokfél e lehet így a nemzeti parkok, arborétumok, botanikus kertek programjait is szeretnénk elérhetővé tenni oldalunkról. Ehhez két dolog szükséges: minél többen olvassák majd a novenybarat.hu-t és minél többen küldjenek olyan programokat, vagy látnivalókról beszámolókat, melyet itt közkinccsé tehetünk. A siker érdekében a fórum már adott, már csak élni kell vele…